TR
Muş Araç Kiralama
Muş da Araç Kiralamanın Tam Zamanı

Türk tarihi için önemli bir yeri olan Malazgirt’i de içine alan Muş, son zamanlarda özellikle kış ve doğa sporları ile kapılarını dünya turizmine açtı. 

Aynı Van ve Hakkari’de olduğu gibi tarihi Urartular’a kadar giden Muş’un, 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı ile kaderi değişti. Bu tarihten sonra kesintisiz bir şekilde Türk devletlerinin hakimiyetine giren kent, o dönemden bu yana genel olarak Türk-İslam dönemine ait tarihi ve kültürel değerleri yansıtmaya devam ediyor. 

Muş, doğası, tarihi ve kültürü ile öne çıkan bir kent olmasına karşın, lalesi ve lezzeti eşsiz olan üzümü ile de biliniyor. Şehrin ve ilçelerin hemen her noktasında gezip, görebileceğiniz birçok yer bulunuyor. 

Muş’u daha iyi tanımak, kentin ruhuna hakim olabilmek istiyorsanız mutlaka araç kiralama seçeneğini değerlendirmelisiniz. Bu sayede hemen her noktada özgürce dolaşabilirsiniz. 

Muş’ta dolaşırken tarihi ve doğal mekanlar için ayrı listeler yapabilirsiniz. Bu noktada tarihi yerler arasında gezinize Geleneksel Muş Evleri ile başlayabilirsiniz. 

Ardından, Muş Kalesi, Muş Ulu Cami, Tarihi Murat Köprüsü, Haspet Kalesi, Yıldızlı Han, Kayalıdere Antik Kenti, Malazgirt Kalesi, Arak Manastırı ve Arakelot Manastırı gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Muş’un doğal güzellikleri arasında ise, Hamurpet Gölü, Haçlı Gölü, Kaz Gölü, Muş Ovası, Bulanık Ovası, Malazgirt Ovası, Murat Vadisi ve Murat Irmağı bulunuyor.  


Muş'ta gezilecek yerler ;

1- Muş Ulu Cami

2- Arak Manastırı (Kilisesi)

3- Muş Kalesi

4- Murat Köprüsü

5- Alaaddin Bey Hamamı

6- Varto Kayalıdere Ören Yeri


Muş'ta ne yenir ne içilir ;

1- Muş Köftesi

2- Hez Dolması

3- Çorti

4- Keşkek

5- Domatesli Lahana Dolması


Muş'ta Yapılacaklar ;

1- Malazgirt Kalesi'ni görün

2- Arak Manastırı'nı görün

3- Muş Kalesi'ni gezin

4- Muş Ulucamii'ni ziyaret edin

5- Varto Kayalıdere Ören Yeri'nde gezin

6- Et yemeklerini tadın


Şehrin bu güzel ve tarihi yerlerine daha kolay ulaşım sağlamak için AssistCar Rental üzerinden online rezervasyon yapabilirsiniz. 




Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et